Telescoop bewassing

Door steeds strengere regels wordende Arbo-regels krijgen de glazenwassers te maken met grotere beperkingen ten aanzien van de bereikbaarheid van het gevel glas. Beperkingen in ladder gebruik, het niet kunnen bereiken van het glas met een hoogwerker en ingewikkelde gevelconstructies kunnen ervoor zorgen dat een aanzienlijke hoeveelheid glas niet gewassen kan worden.

14 meter

Het laten wassen met een telescoop bewassingssysteem kan hierin uitkomst bieden. Het systeem bestaat uit een telescoop van ruim 14 meter waarbij de bewassing wordt uitgevoerd door het borstelen en spoelen met “puur’’ water.

Omgekeerde osmose

Kraanwater bestaat, ondanks dat het gezuiverd is, uit vele zouten en mineralen zoals kalk, chloor en fluor. Het “pure” water waarmee de telescoop bewassing wordt uitgevoerd is verkregen door een proces dat ‘omgekeerde osmose’ heet. Bij deze bewassing binden de watermoleculen niet elkaar maar het vuil.
Door het sproeisysteem en borstelen resulteert dit in een streeploos schoon oppervlak omdat het vuil er samen met het water afstroomt.

Het beste resultaat is meestal pas merkbaar na 2 á 3 wasbeurten, dat komt omdat al het vuil waar men normaal gesproken niet bij komt mee gespoeld wordt, en dat heeft een paar wasbeurten nodig wil al het vuil weggespoeld zijn.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van telescoop bewassing voor uw bedrijf of kantoor? Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag.